Ξυλοφάγα έντομα

Μιλώντας για ξυλοφάγα έντομα, συνήθως εννοούμε το γνωστό σε όλους σαράκι, το οποίο για να περάσει από το στάδιο της προνύμφης στην ενήλικη ζωή, καταναλώνει το ξύλο ως τροφή!

Τα έντομα αυτά επιβιώνουν στα δέντρα, σε ξυλεία που υλοτομήθηκε πρόσφατα και στα έπιπλα του σπιτιού. Γενικές ονομασίες αυτών: λύκτος, υλότρυπος, τερμίτης κ.ά. Τα ξυλοφάγα έντομα προσδιορίζονται καλύτερα ανάλογα με το είδος του ξύλου όπου κατοικούν. Είναι ο νούμερο ένα καταγεγραμμένος εχθρός των ακατέργαστων και κατεργασμένων ξύλων, προσβάλλοντας μαλακές και σκληρές επιφάνειες.

Ξυλοφάγα έντομα: Πως μπορείτε να αντιληφθείτε την παρουσία τους;

Το κακό είναι ότι αντιλαμβανόμαστε την παρουσία των εντόμων αυτών όταν ήδη η ζημιά είναι μεγάλη. Εμφανίζεται πριονίδι σαν πούδρα από τις οπές των επιφανειών που έχουν καταναλώσει. Μερικές από τις πιο γνωστές επιφάνειες, είναι:

  • Πατώματα
  • Κεραμοσκεπές
  • Έπιπλα
  • Ξύλινα έργα τέχνης
  • Πόρτες

Καταπολέμηση ξυλοφάγων

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα αντιμετώπισης είναι να βρεθεί το μέρος της εμφάνισης του προβλήματος. Η εξάλειψη των ξυλοφάγων εντόμων είναι αποτελεσματική μόνο όταν γίνει στο 100%. Τα ξυλοφάγα έντομα εγκαταλείπουν το ξύλο, μόνο εφόσον ενηλικιωθούν και απομακρυνθούν από αυτό. Ευνοϊκοί παράγοντες για αυτά είναι τόσο το σκοτάδι, όσο και η υγρασία.

Γνωρίζοντας λοιπόν την εποχή που συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους στις επιφάνειες αυτές μπορούμε και να τα εξολοθρεύσουμε με προϋπόθεση η υγρασία να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Δύο σύγχρονες μέθοδοι είναι ο υποκαπνισμός, μία ιδιαίτερη μορφή απεντόμωσης, και ο άλλος το επίχρισμα γέλης για τα πατώματα και τα έπιπλα.

Τα κατασταλτικά μέτρα που εφαρμόζουμε στην Ecoplus για την αντιμετώπιση των ξυλοφάγων εντόμων δημιουργούν υψηλά επίπεδα υγιεινής και σε γενικές γραμμές είναι ατοξικά και άοσμα.

Προσφέρουμε χαμηλό κόστος σε όλους τους πελάτες μας και βρίσκουμε πάντα συνδυαστικές ή πιο εξειδικευμένες λύσεις για όλες τις περιπτώσεις ξυλοφάγων εντόμων που αναλαμβάνουμε.